TEKSTİL VE MODA TASARIMI BÖLÜMÜ

Güzel Sanatlar Fakültesi Kuzey Makedonya’da

Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Dekanı Prof. Evren Karayel Gökkaya, Dekan Yardımcıları Prof. Yeşim Zümrüt ve Doç. Dr. Kenan Saatçıoğlu, Tiyatro Bölümü Başkanı Dr. Öğr. Üyesi Özge Zeren, Geleneksel Türk Sanatları Bölümü öğretim üyesi Dr. Öğr. Üyesi Berna İleri ve Grafik Tasarımı Bölümü öğretim elemanı Öğr. Gör. Dr. Devrim Dinç ve Uluslararası Öğrenci Ofisi Koordinatör Yardımcısı Ziya Arnavutoğlu'ndan oluşan heyet Kuzey Makedonya Kültür Bakanlığı’nın davetlisi olarak 2-4 Haziran 2023 tarihleri arasında Kuzey Makedonya’nın başkenti Üsküp’teydi. Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Tiyatro Bölümü ile Tekstil ve Moda Tasarımı Bölümlerinin temmuz ayı içerisindeÜsküp’te gerçekleştireceği tiyatro oyunları ve sergi etkinliği için görüşmeler gerçekleştiren heyet, etkinliklerin planlandığı mekanlarda bu etkinliklerin organizasyonu adına paydaşlarla bilgi alışverişlerindebulundular. Üsküp Arnavut Tiyatrosu yetkilileri ile görüşmeler gerçekleştiren Güzel Sanatlar Fakültesi heyeti, Üsküp Türk Tiyatrosu’nun daveti ile “Tik-Tak” adlı tiyatro oyununu izleme fırsatı yakaladı. Bununla birlikte, Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Dekanı Prof. Evren Karayel Gökkaya ve Kuzey Makedonya Kültür Bakanı Yardımcısı Daim Luci’nin hazır bulunduğu tören ile Çanakkale OnsekizMart Üniversitesi Rektörlüğü ve Kuzey Makedonya Kültür Bakanlığı arasında bir protokol imzalandı.